VEITSELLÄ TEHDYT KULMAT- Sattuuko microblading?

Nyt on ihan pakko hehkuttaa yhtä asiaa blogipostauksen verran, nimittäin microblading kulmia!

 Lähtotilanne mulla microblading kulmien tekemiseen on aika haastava. Mulla on ihan vitivalkoset omat kulmakarvat ja sen lisäksi alla on vanha pigmentointi, joka punertaa tällä hetkellä aika paljon. Nämä hiukan hankaloittaa microblading tekijän työtä kun ei ole ns. siistiä pohjaa, mutta mulla oli super hyvä tekijä johon luotin ihan sata prosenttisesti. 

 Mä kävin laittamassa mun kulmat ihanalla Mialla @aimforbeautymia Parturi kampaamo Lunassa (Kannuskuja 2, Vantaa) Mun kulmat on tehty vähän reilu pari viikkoa sitten ja ne on nyt täysin parantuneet ja mä oon tosi tyytyväinen lopputulokseen. Kulmien malli ja väri on mun kasvonpiirteille sopiva ja se onki super tärkeetä, koska kulmat on just ne mitkä kehystää kasvoja. 

 

Miksi microblading kulmat?

Alussa mainitsin, että mulla on luonnostaan tosi vaaleat piirteet ja kulmat mulla on aina ollut huomaamattomat. Ilman meikkiä näytin siltä, että mulla ei olisi kulmakarvoja ollenkaan ja meikkaaminen taas oli haastavaa, kun kulmien tekemiseen meni niin paljon aamulla aikaa. 

Muutama vuosi sitten päädyinkin kulmien kestopigmentointiin, kun microblading ei ollut vielä niin tunnettu juttu. Kestopigmentointi tehdään samalla tyylillä kun tatuoinnit, mutta toki kulmien tekemiseen tarkoitetuilla välineillä ja väreillä, eikä myöskään pigmenttiä laiteta ihoon yhtä syvälle. Mä olin tosi tyytyväinen mun kulmiin silloin, mutta nyt vuosien kuluttua ainoa pigmentti mikä mulle on siitä jäännyt, on valitettavasti punapigmentti ja tällä hetkellä mun vanha pigmentointi siis punertaa hiukan. Pigmentoinnin päälle mulle on nyt kaksi kertaa tehty kulmien microblading. Aikaisempi microblading kului multa nätimmin pois, kun pigmentointi, joten tästä syystä päädyin ehdottomasti mielummin uudestaan microblading kulmiin kun kestopigmentointiin. Microblading kulmat nopeuttaa kiireisiä aamuja huomattavasti ja on ihanaa, kun ilman meikkiäkin kulmat on siistit ja skarpit!

 

Miten ne tehdään ja sattuuko se?

Microblading kulmien muoto luonnostellaan ja piirretään ensin. Kulmat mitataan millin tarkkaan niin, että kulmat on samalla korkeudella ja yhtä paksut. Tämä vaihe yleensä on tarkin ja aikaa vievin. Itse kulmat tehdään viilto tekniikalla microblading-terää käyttäen ja pienet viillot täytetään pigmentillä. Pysyvyyden ja lopputuloksen kannalta on tosi tärkeää, että viilto tehdään oikeaan syvyyteen. Kannattaa siis todella tutkia, että tekijä on luotetta ja ammattitaitoinen. Liian syvään tehdyt viillot voi aiheuttaa arpikudosta kulmiin.

Microblading kulmissa on myös erilaisia tekniikoita, mutta mä toivoin hyvin ohuita yksittäisiä ”karvoja”, koska tämä näyttää musta luonnollisimmalta. Väriksi mulle valittiin Brown 2.

Tässä luonnostellut kulmat ja näiden kehysten mukaan lähdettiin tekemään.

Tässä luonnostellut kulmat ja näiden kehysten mukaan lähdettiin tekemään.

Mä en aio valehdella, etteikö kulmien pigmentointi sattuisi yhtään. Ensimmäisellä kierroksella kun viiltoja tehdään niin kulmia ei puuduteta ollenkaan ja viiltojen tekeminen tuntuu hiukan epämukavalta. Pieni ratiseva ääni viiltoa tehdessä ei helpota yhtään asiaa :D Vaikka microblading tuntuu vähän epämiellyttävältä niin kipu ei kuitenkaan ole sellaista etteikö sitä kestäisi. Mä kysyin viimeksi Mialta, että ”onko kukaan koskaan jättänyt kesken kulmien tekoa kivun vuoksi?” niin Mia vastasi samantien, että ”ei”! Toisella kierroksella laitetaankin jo kuitenkin puudutus ja sen jälkeen ei tunne enään mitään. Ja naiset eikö se vähän niin mene, että ”kauneuden eteen pitää vähän kärsiä?” :D Jos et oo vaan kivun takia uskaltanut käydä laittaa kulmia niin kannustan kyllä pikimmiten varaamaan aikaa, se ei tosiaan tunnu niin kamalalta, kun ehkä ajatus kuullostaa ja mä voisin tän lopputuloksen takia mennä ihan millon vaan uudestaan!

Tässä lähikuva just uuni tuoreista valmiista kulmista! Punotus on tässä vaiheessa täysin normaalia!

Tässä lähikuva just uuni tuoreista valmiista kulmista! Punotus on tässä vaiheessa täysin normaalia!

Mia teki kyllä todella hyvää työtä! Lähikuvassa näättekin kuinka ohuita “karvoja” mulle tehtiin ja vanha punainen pigmentti saatiin hyvin microbladingin alle piiloon!

MUN TOP 5 VINKKIÄ ONNISTUNEISIIN MICROBLADING KULMIIN:

 1.    Valitse luotettava ja hyvä tekijä!! 

Tää on ehdottomasti numero 1. ! Microblading tehdään kuitenkin niin näkyvälle paikalle, että haluat todellakin lähteä tyytyväisenä asiakkaana. Älä missään nimessä mene halvimman hinnan perässä ja etsi kuvia tekijän aikaisemmin tekemistä kulmista. Mä suosittelen ehdottomasti käsi sydämellä Miaa (@aimforbeautymia). Mulla oli alusta loppuun tosi hyvä ja luotettava olo Mian tehdessä mulle kulmia. Mun kulmat ja muita Miian töitä löydät täältä (mun valmiit kulmat) . Ota ihmeessä tämä tili seurantaan!

 

2.    Uskalla sanoa, jos malli ei miellytä! Kerro mitä ajattelet! 

Vaikka kulmien piirtämisessä on monta sääntöä millaiset olisi juuri sinulle täydelliset kulmat kasvonpiirteiden mukaan niin tätäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että ne miellyttää just sun silmää ja lopputuloksesta tulee sellainen, jossa ihan oikeasti itse viihdyt! Vannon, että se on tekijälle miljoona kertaa miellyttävämpää kun kerrot mielipiteesi ja korjaat, kun se että olet hiukan epävarmasti hiljaa tyytyväinen.

 

3.    Valitse tummempi väri! 

Varsinkin tässä vaiheessa kannattaa luottaa tekijään. Jos tekijä ehdottaa sinun makuun liian tummaa sävyä niin älä tyrmää ajatusta heti. Kannattaa ehdottomasti valita teko vaiheessa tummempi sävy, kun haluat kulmien lopulta olevan. Paranemisprosessin jälkeen kulmat haalistuu aika paljonkin ja se vasta onkin tylsää kun kulmat ei olekaan loppujen lopuksi niin näyttävät kuin halusit. Kannattaa siis pyytää aluksi vähän ”liian tummat” kulmat ja rokkaa tummempaa lookkia pari viikkoa laiton jälkeen.. Ne haalistuu kyllä!

 

4.    Käy vahvistuksessa!

Microblading laittoon kuuluu kaksi laitto kertaa. Vaikka ensimmäisellä laitto kerralla olisit jo tyytyväinen lopputulokseen niin käy siitä huolimatta vahvistamassa kulmat. Vahvistus auttaa kulmia pysymään pidempään ja näin saat rahalle vieläkin parempaa vastinetta! Muista myös molemmilla kerroilla varmistaa kulmien hoito-ohjeet.

 

5.    Varaa aika!

Jos oot jo pidemmän ajan miettynyt microblading kulmia niin varaa ihmeessä aika. Mä oon ainakin itse joka päivä niin onnellinen ja tyytyväinen siitä, että mulla on kauniit ja samaa paria olevat kulmat. <3

Mian ajanvaraukseen pääset täältä !


Mitä tykkäätte mun kulmista? Mä en olisi itse osannut edes parempia toivoa!<3

@jannajuuliavuorela

IMG_1958.JPG