RUMA ANKAN POIKANEN

Moi,

Ihan alkuun kirjottelen teille siitä kuka mä olen ja miten poikatyttö päätyi Miss Helsinki kilpailuun.

Asuin lapsuuden pienessä kylässä Tervakoskella, joku ehkä tunnistaa Tervakosken paremminkin Puuhamaasta. Kasvoin kahden veljen kanssa ja naapurissakin suurimmaksi osaksi asui vain poikia, joten meno oli sen mukaista. Mulle ei ollut väliä pelattiinko jalkapalloa tai jääkiekkoa vai ajettiinko mopoilla, mutta mukaan veljien kanssa touhuumiseen oli aina päästävä. Pienenä olinkin vähän poikatyttö, joka halusi kulkea aina samoissa seuran verkkareissa tukkatakussa. Mulla oli silmälasit ekalta luokalta asti ja etuhampaitten välissä kolikon kokoinen rako. En ollut mikään kaunein lapsi, joten miten ihmeessä maalla asua poikatyttö päätyi sitten Miss Helsingiksi?

Lapsena harrastin paljon, pääosin jalkapalloa, tanssia ja taitoluistelua. Näistä rakkaimmaksi harrastukseksi muodostui taitoluistelu. Taitoluistelu on todella esteettinen laji ja tämän myötä aloinkin kiinnostumaan enemmän ja enemmän ihanista mekoista, tiukoista nutturoista ja prinsessa jutuista. Nautin esiintymisestä ja taitoluistelun haasteellisuudesta, siinä treenattiin kovaa ja tavoitteellisesti. Kerkesin harrastamaan taitoluistelua 16-vuotta ennen kuin tein päätöksen luistelun lopettamisesta. Pääsin kouluun Helsinkiin ja päätin rakkaan harrastuksen sijasta keskittyä kouluun ja työelämään.
Taitoluistelu oli niin iso osa mua ja mun identiteettiä, että sen lopetettua musta tuntui koko ajan siltä kun jotain puuttuisi. Mä en pystynyt täyttämään sitä tyhjää tunnetta opiskelulla, töillä enkä myöskään kuntosalitreenillä, joten tässä vaiheessa mukaan astui Miss Helsinki kilpailu ja vuosi oli 2014. Silloin kilpailu oli todella extempore idea, mutta kiertue antoi mulle valtavan paljon. Sille pienelle silmälasipäiselle verkkaritytölle jo kymmenikköön pääseminen tuntui isolta jutulta. Sijoitun kilpailussa neljänneksi ja Miss Helsingiksi kruunattiin ihana ystäväni ja täälläkin blogia kirjoitteleva Rosanna Kulju.

Valmistuin kosmetologiksi ja siirryin töihin kosmetiikkamaahantuojalle ja kilpailun jälkeen mietin paljon, sitä kuka mä olen ja mitä haluan tulevaisuudessa tehdä ja vuosien aikana sain todella paljon itseluottamusta. Ensimmäisellä kerralla en edes itse uskonut omaan voittooni. Olin mielessäni edelleen se ruma ankanpoikanen muiden kauniiden seurassa. Ensimmäisellä kerralla kilpailussa mukana olleena laitoin isoimman energiani ulkonäköön. Treenasin todella lujaa ja päätin olla parhaimmassa kunnossa. Mä oon kirjoittanut aikaisemmin mun omille sivuille www.jannajuuliavuorela.com blogi tekstin ”ulkonäkö edellä” joka kannattaa myös käydä lukemassa, koska siellä avaudun enemmän tästä asiasta.

Seurasin pari vuotta sivusta Miss Helsinki kilpailua ja salaa haaveilin, että pääsisin kokemaan kaiken sen vielä jonain päivänä uudestaan ja varsinkin kun olin saanut oikeanlaista itseluottamusta. Itseluottamusta, joka kumpusi siitä minkälainen tyyppi mä olen, eikä vaan ulkoisista asioista. Se on hauskaa, kuinka ne hulluimmatkin toiveet sitten usein toteutuu ja vuonna 2017 silloinen kilpailun järjestäjä Martina Aitolehti otti muhun yhteyttä ja kertoi järjestettävästä Miss Helsinki allstar-kilpailusta, johon haluttiin mukaan jo kilpailussa aikaisemmin nähtyjä tyttöjä. Niin sitä sitten oltiin mukana ja tällä kertaa fokus kaikessa muussa kuin ulkonäössä. Näin ne isoimmatkin unelmat toteutui ja mut kruunattiin Miss Helsingiksi 2018. Täällä blogissa ja tämän vuoden Miss Helsinkinä haluan edustaa just sitä hyvää, rentoa, valovoimaista, ahkeraa tyyppiä ja näyttää että luovuttaminen ei oo ikinä mistään kotosin. Elämä on oppimista koko ajan ja mä oonkin oppinut viime vuosien aikana paljon. Kun uskaltaa olla täysin oma itsensä ja näyttää oman persoonan niin silloin ihminen on kauneimmillaan. Voi kuin olisin jo silloin lapsena tiennyt että se silmälasipäinen verkkarityttö on ollut kaunis aina.. kaunis ennen kaikkea sisäisesti!

IMG_3063-300x300.jpg

*Alkuperäinen sivusto, jossa blogi on julkaistu https://www.poseland.fi