ELIN VIIKON ROSKARUOALLA


… Ja ehkä toisenkin!

Mä oon tyyppi joka syö suht puhtaasti ja terveellisesti arjessa ja usein laitan ruokaa jonka saa tehtyä helposti ja nopeasti. Syön tosi tylsää ruokaa ilman kermoja ja kastikkeita, mutta siihen mä oon tottunut ja sellainen ruoka maistuu mulle. Mä oon pienestä pitäen ollut kyllä myös karkkihiiri ja irttareita tuleekin syötyä joka viikko hyvällä omallatunnolla, koska muuten ruoka on arjessa puhdasta ja normaalisti treenaankin sen kolme kertaa viikossa.

Kesä ei sitten ookkaan mennyt ihan tällä kaavalla ja oon rehellisesti laittanut kesällä ruokaa ehkä just sen kaksi kertaa(vai voiko tortillojen tekemisen laskea ruoanlaitoksi). Mä oon syönyt super paljon ulkona kesällä ja ei siinäkään mitään vikaa, mutta oon oikeasti elänyt kesän roskaruoalla. Oon syönyt hamppareita, pizzaa, jätskiä, karkkia tai jotain näistä päivittäin. Tähän kun lisää vielä nolla treeni kertaa niin todella epämiellyttävä olo on taattu.

Mun paino on noussut kesällä selvästi ja mulla on ihan rehellistä selluliittia. Aineenvaihdunta ei pelaa ja oon oikeasti jopa todella järkyttynyt siitä mitä muuta huonolaatunen ruoka ja treenaamattomuus saa aikaseksi! Selkeästi isoin vaikutus näkyy mulla unen laadussa ja vireystilassa. Mä oon tottunut nukkumaan noin 10tuntia yössä, mutta ruokavaliosta ja liikkumattomuudesta johtuen mä en nukkunut pariin viikkoon kunnolla. Heräilin jatkuvasti yöllä janoon ja hikoiluun. Maha oli kipeä ja todella turvonnut, joka myös haittasi mun yöunia. Mä en edes muista milloin viimeksi mä olisin ollut niin väsynyt kun nyt kesällä. Musta tuntuu kun olisin jatkuvasti promillen humalassa ja eihän ne kesäiltojen viinittelyt jeesaa tätä oloa myöskään. Näytän koko ajan omasta mielestä hassulta, väsyneeltä tottakai. Iho on samea ja silmäpussit roikkuu kainaloissa asti. Rehellisesti mä voin aika huonosti.

Nyt viime viikosta lähtien oon tarkkailut vähän mitä suuhun laitan, koska haluan saada sen energisen fiiliksen takaisin tän pöhötyksen ja väsymyksen alta. Palautuminen tästä herkuttelusta tuntuu kestävän yllättävän kauan ja vasta nyt alkaa energiatasot olla hieman korkeammat. Kaikesta tästä herkuttelusta on jäännyt yksi tosi paha oire. Riippuvuus. Huomaan että olen edelleen sokerikoukussa ja päivittäin tekee mieli makeaa ja herkkuja. Tekee niin paljon mieli, että jopa vähän kiukuttaa. Olen yrittänyt herkutella marjoilla, mutta rehellisesti myös karkkia on tullut ostettua normaalia enemmän myös tällä viikolla. Se on hullua miten voikin näin nopeasti kehittää riippuvuuden itselle.

Onneksi mulla alkaa ensi viikolla loma ja tavoitteena on saada taas muutamia treenejä tehtyä ja palata pikkuhiljaa rutiineihin. Pitkän treeni tauon jälkeen aloittaminen on aina hankalinta, mutta muutaman treenin jälkeen jo yleensä pääsee aika hyvin vauhtiin. Haluan sen hyvän ja energisen olon takaisin ja se onkin usein todella hyvä motivaattori.

Miten muiden kesä on mennyt treenin ja ruokailujen osalta? Onko mulla kohtalo tovereita?

Mä päivittelen ens viikolla instagramin storyyn fiiliksiä ja ajatuksia tauon jälkeen ekoista treeneistä ja kerron siellä rehellisesti kuulumiset siitä että jatkuuko kesäherkuttelu vai ei. Tuu seurailemaan @jannajuuliavuorela jos haluut tietää miten mun käy.

IMG_7440.jpg

*Tämän postauksen alkuperäinen sivusto http//:poseland.fi